Lifeandthoughts

Mitt liv och tankar i text och bilder 🕊️

Varför tillåter Islam kvinnor att bära Guld men inte män?

Kategori: Allmänt

Mycket intressant finner vi här om Guld!

Nanofysikerna har dragit slutsatsen att guldjonerna i guldatomerna kan tränga in i huden [1] och in i blodet, och om en man bär en viss mängd guld på lång sikt förekommer en samling av guldjoner i blodet och urinen i andelen som överskrider gränsvärdet (denna incident är även känd som ”invandring av guldjoner”). Och om det händer, kan det leda till Alzheimers sjukdom. Vilken är en sjukdom där personen förlorar alla mentala och fysiska förmågor samt övergås tillbaka till ett barn. Alzheimers är inte normalt åldrande, men det är ett tvång eller forcerad åldring.  Sjukdomen kommer långsamt och börjar med att man får problem med minnet. Så småningom får man svårt att bland annat tolka sinnesintryck, förstå sin omgivning och att sköta vardagliga sysslor. Man behöver mer och mer hjälp för att klara av vardagen.

Varför Islam tillåter kvinnor att bära guld och inte män? Det är anmärkningsvärt att kvinnor inte lider av detta problem, eftersom varje månad, skadliga partiklar till följd av användningen av guld frigörs genom menstruation.

 I andra studier som gjorts just för att undersöka frågan har man kommit fram till att en samling av guldjonerna stimulerar ökning av produktion av de vita blodkopparna. Antalet vita blodkroppar hos män är flera än hos kvinnor i själva verket. I och med att vid kontakt mellan guld och huden tränger in guldjonerna in i blodbanan leder det till en ökning av vitakroppars produktion hos båda kön. Men i och med att män redan har större antal, en ökad produktion innebär mindre plats för röda blodkroppar och därmed förekommandet av obalans i antal av vita och röda blodkoppar hos män. Detta leder till s.k anemi, dvs. Blodbrist och inte minst cancer i blodet hos dem i andra hand.

Vad som gör att kvinnorna inte får samma problem är att det finns skillnader i män och kvinnornas kroppstrukturer. En av dem skillnaderna är i huden. Hos kvinnorna finns ett lager fett mellan huden och köttet som inte finns hos män. Detta fet lager hindrar skadliga guldjoner att tränga igenom och når blodet hos kvinnor i den mängd som det gör hos män. Och det av joner som likas trängas igenom frigörs sedan vid menstrationer.

I ett annat studie visas att guldjonerna påverkar även männens könhormoner negativt. Därmed påverkas spermiernas rörelseshatighet. Dess hatighet reduceras i den nivå som inte är kapabel att befrukta äggcellen. Därmed förekommer fertilitet hos män.

Källförteckning:

[1] http://www.particleandfibretoxicology.com/content/8/1/16

 
Kommentera inlägget här: