Lifeandthoughts

Mitt liv och tankar i text och bilder 🕊️

Vi svarar på ditt rop åh Imam Hossein (A)

Kategori: Allmänt

 
Labbayk Ya Hussain (as)

Vad har man lärt sig från imam Hossein (A) uppoffring och Karbala?

Som bröder bör man sträva för tron och rättfärdighet av Imam Hossein (A). Imam Hossein(A) lär en att vara tålmodig, leva ett halal liv, utföra goda handlingar i vägen av Gud och överallt delta i det goda och avstå/varna från det onda. Om våra bröder skulle ha problem med varandra som är personliga så låt denna heliga hushåll ena er under en och samma fana vilket är fred! Glöm alla era världsliga bekymmer och agg mot varandra och ena er till tillfredsställelsen av Allah och dem han älskar vilket är Ahlulbayt as , följ våra sanna sunnah , Ahlulbayt as som förlät de värsta av dem värsta, vem är vi och ni att inte förlåta? 
 

Som systrar har vi sörjt i 10 dagar och de senaste 1400 år för sayeda Zaynab (A) och för att bevara den Hijab hon kom för, man minns hur viktig hijab är utifrån det Zaynab (A) gick igenom, vart vi än må befinna oss, vad vi än utsätts för så stå upp för sanningen! Gör dig hörd även om det skulle betyda du blir avdragen din slöja! I det fallet har du offrat dig fullt för Guds sak InshaAllah särskillt i ett sådant land som vi befinner oss i så har vi rätten att uttrycka oss utan våld mot oss! 

Som sanna älskare av Ahlulbayt as bör vi lära oss och minnas de 72 följeslagarna av imam Hossein (A) och praktisera in deras lärdomar in i våra liv
 
Imam Hossein (A) budskap till mänskligheten;
"Om ni är religionens män, så lev enligt er religion. Om ni inte följer någon religion, så har mänsklig frihet placerats på era axlar. Som en religiös person eller som en frihetsälskande person, var vittnen under er tid och martyrer för sanningen mot falskhet.

Martyrernas ögon är riktade mot oss. De är medvetna, levande och närvarande. De är paradigmerna, vittnen för sanningen mot falskhet och vittnen för mänsklighetens öde; det är martyrskapets betydelse. 

För varje revolution så finns det två delar: blod och budskap.

Varje person som har accepterat ansvaret för accepterandet av sanningen och den som känner till betydelserna av ansvaret att vara shiamuslim, att vara en frihetsälskande, vet att han måste välja i historiens eviga kamp, i varje land och plats. Alla stridsfält är Karbala, alla månader är Muharram, alla dagar är Ashura. Man måste antingen välja blod eller budskap, att antingen vara imam Hossein (A) eller sayeda Zaynab (A), antingen att dö som henne eller överleva som honom, om man inte väljer att vara frånvarande från stridsfältet. Vad som vill sägas är en lång historia, som kan sammanfattas precis som Zaynab (A) uppdrag efter martyrskapet; de som dog gjorde en hosseini handling. Men de som överlever måste göra en Zaynabi handling. Annars är de Yazids följare. Exemplet av hosseini handling är att stärka sin tro inombords och sedan när det behövs då vår Ummah är utsatt i fara att handla i enlighet med den Sanna tron man stärkt upp. Zaynabi handling är den du gör dagligen, att kalla till det goda och förbjuda det onda , att resa dig upp och ta din andliga strävan som praktiseras och som sedan görs i handlingar. Om du väljer att strunta i något du vet är fel och något ämne du själv är kunnig i , så kan du räknas som en av Yazids följare, eftersom yazid visste sanningen de inte så att han ej visste, men han var ignorant med sitt högmod ledde till hans undergång , låt oss ej bli en av dessa som sitter o håller med när någon tex säger att dricka sig full eller lyssna musik är tillåtet.. Då är det ignorans o högmod , högmodet kan leda till högmod mot Gud själv! Låt oss ständigt ha vår kamp jihad al nafs i både hosseini handling och Zaynabi handling det är utav de båda vi når hosseini handlingen!

Karbala var en strid av

•sanning mot falskhet
•mänsklighet mot omänsklighet/skurkaktighet
•rättfärdighet mot ondska
•rättvissa mot korruption

Den mycket älskade barnbarn till profeten Mohammed sawas stog i den brännande hetta av Karbala tillsammans med hans följeslagare, trots utan vatten, men så bestämd i hans inställning var han att stå kvar.

Hans älskade, inklusivt hans 6 månaders son, föll som martyr en efter den andra.

Trots detta så fortsatte imam Hossein (A) kalla till den fredliga religion och förbjuda det onda samt den omoral de använde sig utav, men allt det, föll ner i döva öron alltså in från den ena och ut från den andra.

När tiden för imam Hossein (A) upphörde att ta sin väg själv , så gjorde han det precis som modet av sin fader Imam Ali bin Abi Talib (A)

Imam Hossein (A) mästaren av martyrerna säger;

Jag har aldrig rest mig som en rebell eller som en tyrann. Men jag reser mig i sökandet för att reformera nationen av min farfar Mohammed (sawas)

Jag intenderar att bjuda det goda och förbjuda det onda, att agera i enlighet med traditionerna av min farfar , och min fader Ali Ibn Abi Talib(as)

{Bihar al Anwar, vol 44, p 329}

Vi bör lära oss att vara tålmodiga , att ha tro och hjälpa den ena och den andra genom goda och onda tider med tilliten för varandra.
Vi bör lära/ ha lärt oss att respektera andra indviders tro, Iman och 'Aqida. 

Allt tar sin goda tid och vi utvecklas utifrån att börja med oss själva 
 
Av ; Fatimah
 
Ner skriven den 6 November - 14 , vissa urval är utifrån Ashuras hjältar

Allahomma salli 3ala Mohammad w Ale Mohammad w ajjel farajahom <3
 
Kommentera inlägget här: