Lifeandthoughts

Mitt liv och tankar i text och bilder 🕊️

Kärleken av Språket

Kategori: Islam

I Guds namn
Profeten Mohammad (fred var med honom och hans heliga hushåll) Han bad sin midnatts bön (salat al layl) vilket är 11 enheter (rakaats). Han bad dem 2 enheter i taget, och varje gång han bad 2 enheter gick han tillbaka för att sova, och så vaknade han igen. Han kunde inte sova hela natten. Han vaknade upp för att be. Ibland kunde han titta upp mot himlen och lovprisa Allah och säga ''Inna fi khalqi alsamawati wal ard thalika li ayati 2olil al bab ’’ Sannerligen, i skapelsen av himlarna och jorden finns tecken för de som reflekterar. ’’
 
Vilket beteende är det här? Har du någonsin försökt detta eller upplevt detta? Ibland sover du och stiger upp mitt i natten. Vilken tid är det? Det är 2.30-03.00 hela huset sover. Du kämpar och kämpar för att somna. men du kan inte. Prova det här. Stig upp ur sängen. Kanske vill Allah (den upphöjde) höra din röst - det är kanske därför du vaknade - vem vet? Gå upp ur sängen den natten. Det är 2.30 så vad? 
 
Varje dag är vi oroliga för att vi måste få tillräckligt med sömn för att vi måste till jobbet dagen efter. Prova det här en dag kanske kommer det inte att döda dig. Gör tvagningen (wudho3) be 2 böneenheter, och gå sedan ner i sanda och var där en lång stund, och se sötman i den. Det är något annat i sig. Du kommer att önska att du skulle vakna upp såhär spontant oftare. Detta är inte fanatism, detta är kärlek. Kärleken har ett språk av det egna. 
 
När en person ber med kärlek ber han annorlunda. Det är en sak att gå in ner i sajda med kroppen när ditt sinne beräknar hur mycket pengar du har på banken. Det  är en annan sak när du går ner till marken och du åstadkommer ett förverkligande av. ’’Vem är det jag förödmjukar mig inför? och du lägger huvudet mot marken och säger’’Prisad vare min Herre, den Högste och jag prisar Honom’’ - När du är helt där - när ditt hjärta gör sajda, inte bara ditt huvud, då är det en annan känsla. Du skulle inte vilja höja ditt huvud - jag kan garantera dig det. 
När du står upp från din bön, från den enheten och du sätter dina handflator på marken medan du säger ’’ Genom kraften av Allah..’’ förstår du att du känner dig hjälplös, du har inte styrkan att stå upp då du känner den här kärleken från Allah som genomsyrar din kropp och sedan säger’’Genom styrkan och styrkan från Allah(den upphöjde) stiger jag’’- Ni kommer att stiga helt annorlunda. Nu förstår ni vad Imam Khomeini(RA) menade när han sa att om du är i rokoo’ (böjning av bönen) och du tänker på sajda som är tanklöshet - i hans ’’disciplinerna böner’’, säger han. Var helt närvarande. Dyrka Allah (den ärofulla den upphöjde) med hela ditt väsen, när du är i rokoo’ är du endast i rokoo’. Du kanske dör innan du kommer till sajda - du kanske inte tänker på det. ’’Prisad vare min Herre den store..’’ bara var där..
 
Abu Dharr (RA) brukade stå hela natten i rokoo’ ibland, - Hela natten! Han var inte ens Maa’soom (ofelbar). På morgonen brukade människorna säga till honom Å’ Abu Dharr! Hur länge var din rokoo’? Han brukade säga ’’Ack’’ Hur kort var den natten?'' 
 
Allahomma salli 3ala mohammad w 3ala ale mohammad wajjel farajahom <3
Kommentera inlägget här: